Скільки кроків повинна проходити людина?

Рубрика:

Ми звикли думати, що 10 000 — це щоденна норма кроків на день, ідеал, з яким неможливо відмовитись. Але насправді, як пише джерело цього обзору —  це лише орієнтир. Ця новина виникла як частина маркетингової кампанії, а не на основі наукових даних. Переконуючи докази того, що для покращення здоров’я вам потрібно пройти всього 10 000 кроків. Але є ще інші перевірені рекомендації.

То скільки кроків повинна проходити людина?

Загальний висновок вчених полягає в тому: чим більше ходьби на день, тим корисніше. Наприклад, згідно з дослідженням, опублікованим у журналі JAMA в 2020 році, люди, які проводили 8000 кроків на день, ризик смерті був на 50% нижчим, ніж ті, хто пройшов лише 4000. І ті, хто пройшов на 12 000 кроків — на 65% нижче ніж у групи зі значенням 4000 кроків. Тому скільки кроків потрібно пройти, невідомо, але чим більше, ніж краще.

Тепер перейдемо до більш зрозумілих одиниць вимірювання — хвилин. Люди, які ходять 15 хвилин — 4 рази на тиждень, живуть довше та здоровіші.. Британська служба охорони здоров’я дає однаковий орієнтир: 15-20 хвилин на день, як частина 150 хвилин помірної фізичної активності на тиждень. Американська асоціація сердець солідарна з британськими колегами.

Скільки км на день ви повинні ходити? В середньому 10 000 кроків — 8 кілометрів, тому ці цифри часто можна знайти в інтернеті. Насправді не існує зафіксованого пробігу на день. Але, наприклад, півгодини ходьби з швидким кроком протягом 30 хвилин еквівалентно 2-2,5 кілометрів. За цей час спалюється близько 125 калорій. Сума може здатися не такою великою, але якщо ви проходите п’ять днів на тиждень протягом півгодини протягом року, то згорять 32 000 калорій — трохи більше п’яти кілограмів жиру.

Трохи більше про сидячий спосіб життя

Навіть якщо ви регулярно займаєтесь спортом, це не означає, що ваш спосіб життя є мобільним.

В тім-то й річ. Нещодавно вчені почали розрізняти дві характеристики способу життя: мобільний або сидячий. Наприклад, я пишу цю статтю після звичайного ранкового тренування з високою інтенсивністю кардіо. Але в середньому, вісім годин на день я сиджу за столом перед ноутбуком. Висновок: Мій спосіб життя — це спорт, але сидячий. Мені потрібно більше ходити і стояти, а головне — сидіти менше. І враховуючи, що робота за комп’ютером з часом стає лише більш поширеною, можливо, у нас однакова ситуація з вами.

Тому – більше ходіть, активніше рухайтесь і все у вас буде добре!